Blog

Is de accu van mijn auto nog goed?

Als je auto niet wil starten kan dit verschillende oorzaken hebben. De kans is echter groot dat er iets mis is met je accu.
Maar hoe weet je of de accu van je auto nog goed is?

Lees meer

Auto onderhoud bij merkdealer of garage?

De meeste auto’s hebben elk jaar onderhoud nodig door middel van een grote beurt of een kleine beurt.
Heb je een nieuwe auto? Dan kun je een onderhoudsbeurt vaak het eerste jaar nog overslaan.

Waar kun je voor een onderhoudsbeurt het beste naartoe? Een merkdealer of een garage? Je leest er meer over in deze blog.

Lees meer

Tips voor het onderhoud van je airco

De zomer komt eraan en het begint buiten dus weer warm te worden. Een goed werkende airco in je auto is dan natuurlijk erg prettig. Helemaal als je ervoor kiest om met je auto op vakantie te gaan. Met een vakantiecheck, inclusief een aircoservice, verklein je de kans op vervelende pechsituaties op reis en zit je fris en alert achter het stuur.

Lees ook: Met je SEAT of ŠKODA op vakantie? Doe een vakantiecheck!  

Om zo lang mogelijk van een goed werkende airco te genieten zijn er ook dingen die je zelf kunt doen. In deze blog geven we je tips voor het onderhoud van je airco!

Lees meer

Met je SEAT of ŠKODA op vakantie? Doe een vakantiecheck!

De vakantieperiode staat weer voor de deur! Veel mensen kiezen ervoor om met hun eigen auto op vakantie te gaan. Logisch, want met de auto ben je flexibel en kun je veel spullen meenemen.

Als je ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan is het belangrijk dat je auto in orde is. Niets is namelijk vervelender dan tijdens je vakantie met autopech stil te komen staan in het buitenland. Doe daarom altijd een vakantiecheck! Met een vakantiecheck wordt de kans op veel pechsituaties flink verkleind.

Bij Autobedrijf RijnWoud kun je terecht voor een vakantiecheck voor je SEAT of ŠKODA. Waarom een vakantiecheck? Dat lees je hier!

Lees meer

Kun je in de zomer doorrijden met winterbanden?

Dat er verschillen zijn tussen zomer- en winterbanden komt natuurlijk niet als een verrassing. Zoals je uit de naam kunt opmaken, zijn winterbanden geschikt om mee te rijden tijdens winterse omstandigheden. Met zomerbanden door winters weer rijden kan juist gevaarlijk zijn. Vandaar dat winterbanden in sommige landen met winterse omstandigheden verplicht zijn. 

>> Lees meer in onze blog: Winterbanden: wat zijn het, en zijn ze echt nodig?

Lees meer

Waarop letten bij tweedehands Seat Leon?

De SEAT Leon is een krachtige en sportieve auto die sinds 1998 geproduceerd wordt in Spanje. Lees ook: Waar worden de auto’s van SEAT geproduceerd.

De SEAT Leon wordt vaak gezien als een echte gezinsauto, maar spreekt door zijn compacte uitvoering een veel bredere doelgroep aan. Door zijn comfort en goede prijs-kwaliteitverhouding behoort de auto inmiddels tot een van de populairste modellen van SEAT.

Lees meer

Wat betekent ‘dealer onderhouden’ in auto-advertenties?

De term ‘dealer onderhouden’ betekent dat een auto met regelmaat en op het juiste moment alle onderhoudsinspecties heeft ondergaan bij een erkende garage. Hierbij wordt bij het uitvoeren van de grote en kleine beurt rekening gehouden met het aantal gereden kilometers. Alle werkzaamheden zijn bijgehouden in een onderhoudsboekje.

Lees meer

Waarop letten bij tweedehands SEAT Ibiza?

De SEAT Ibiza is een populaire sportief ogende auto die al ruim 30 jaar als model verkrijgbaar is. Deze auto is zowel geliefd bij gezinnen als jonge automobilisten. Dat is niet zo gek, want de SEAT Ibiza is een compact model, met toch behoorlijk wat ruimte. Vooral de bagageruimte is voor dit formaat auto aanzienlijk.   

Lees meer

Waar worden de auto's van SEAT geproduceerd?

Het Spaanse automerk SEAT bestaat sinds 1953 en is inmiddels uitgegroeid tot een populair automerk met hoge verkoopcijfers. Het eerste model, de SEAT 1400, werd geproduceerd in de Zona Franca-fabriek in Barcelona. Anno 2019 zijn er 8 modellen op de markt en zijn er bijna 10 miljoen auto’s van dit merk gebouwd.

Lees meer

Waar op letten bij kopen tweedehands ŠKODA Octavia

De ŠKODA Octavia is een populaire auto in Nederland en het bestverkochte model van de Tsjechische autofabrikant. Door het ruime interieur is dit model vooral erg geliefd onder gezinnen. De eerste ŠKODA Octavia verscheen in 1959.  Sindsdien heeft de auto diverse make-overs ondergaan en inmiddels zijn er drie generaties geïntroduceerd. De auto is verkrijgbaar in 2 varianten: Octavia Hatchback en Octavia Combi.

Lees meer

Waar worden de auto's van ŠKODA geproduceerd?

ŠKODA is een Tsjechisch automerk en behoort tot een van de oudste autofabrikanten ter wereld. De eerste ŠKODA auto ging in 1905 in productie in een autofabriek in Mladá Boleslav. Laurin en Klement zijn de grondleggers van het merk. Inmiddels zijn er meer dan 80 productieplaatsen te vinden in de fabrieken in de Tsjechische steden Mladá Boleslav, Kvasiny en Vrchlabí. Buiten deze fabrieken worden er ook ŠKODA auto’s geproduceerd in China, India, Rusland en Slowakije.

Lees meer

Wanneer vraagt de dealer het kenteken aan?

Als je een nieuwe auto aanschaft, moet er nog het een en ander geregeld worden voordat je ermee de weg op kunt. De auto moet misschien nog aangepast worden aan jouw wensen en het kenteken zal op jouw naam gezet moeten worden. Daarvoor moet het kenteken echter wel eerst aangevraagd worden: nieuwe auto’s hebben namelijk nog geen kenteken. Maar wanneer doet de dealer dat eigenlijk?

Lees meer

Wat is dealergarantie?

Als je een auto koopt bij een dealer, wil je natuurlijk graag garantie op die auto. Bij elke koop bestaat namelijk het risico op gebreken. Als er garantie is gegeven en er blijken na aankoop gebreken te zijn, dan dient de verkoper deze in principe te herstellen. In het geval van een nieuwe auto krijg je altijd fabrieksgarantie, maar een autodealer geeft vaak ook garanties op tweedehands auto’s.

Lees meer

Hoe werkt de vermoeidheidsherkenning van ŠKODA en SEAT?

Het kan je niet ontgaan zijn dat er steeds meer digitale hulpmiddelen in auto’s aanwezig zijn. Ook de modellen van ŠKODA en SEAT zijn voorzien van allerhande technologieën die het comfort en de veiligheid van de inzittenden verhogen. Een van die ontwikkelingen is de ingebouwde vermoeidheidsherkenning. Maar wat doet die vermoeidheidsherkenning en hoe werkt het?

Lees meer

Benzine of diesel: wat is voor mij de beste keus?

Een vraag die wij vaak gesteld krijgen: “Wanneer is het verstandig om voor een dieselauto te kiezen?” Dat een dieselauto vervuilender is dan een benzineauto is bij de meeste mensen wel bekend. In steeds meer binnensteden worden oudere dieselauto’s dan ook geweerd. Met een dieselauto dien je dus rekening te houden met (toenemende) gebiedsbeperkingen. Toch kan het interessant zijn om voor een dieselauto te kiezen in plaats van een benzineauto. In deze blog leggen we uit wanneer je het beste voor een diesel- of benzineauto kan kiezen.

Lees meer

Wat is MirrorLink en Smartlink in een ŠKODA of SEAT?

Je smartphone met je ŠKODA of SEAT verbinden? Dat kan via MirrorLink en Smartlink! Beide zijn technologiesystemen die verbinding maken tussen je smartphone en het dashboard systeem (touchscreen) van je auto. MirrorLink en SmartLink maakt autorijden in je ŠKODA of SEAT leuker, veiliger en makkelijker. In deze blog vertellen we je er meer over.  

Lees meer

Op vakantie met de auto: welke regels gelden in het buitenland?

Ga je op vakantie met de auto, bijvoorbeeld op zonvakantie in Zuid-Frankrijk of op wintersport in Oostenrijk? Zorg er dan voor dat je goed bent voorbereid. In elk land gelden namelijk andere regels over wat je bij je moet hebben, waar je auto aan moet voldoen en welke verkeersregels je dient aan te houden. Met de tips in dit artikel kun je zorgeloos de weg op!

Lees meer

Hoe werkt de Mijn SEAT-app?

In deze constant veranderende wereld wordt technologie geavanceerder met de dag. Zo kan elke eigenaar van een SEAT uit 2016 of later nu via een app informatie krijgen over zijn/haar auto. Dit gaat van handige servicevideo’s en contact met pechhulp tot het van afstand controleren of de deur wel op slot zit. De handigste features worden uitgelegd in dit artikel.

Lees meer

Winterbanden: wat zijn het, en zijn ze echt nodig?

Winterbanden worden sinds enkele jaren gezien als onmisbare eigenschap voor optimale rijveiligheid. Toch is niet iedereen overtuigd van het nut van winterbanden: sommige mensen menen dat winterbanden geen meerwaarde bieden en dat ze puur als makkelijk verdienmodel op de markt zijn gezet. Maar wie heeft er gelijk?

Lees meer