Blog

Zelf je auto wassen: 5 tips voor het beste resultaat

Voor de een is het wassen van de auto iets wat ‘er nou eenmaal bij hoort’, voor een ander is het een ontspannende bezigheid. Wat beide groepen gemeen hebben: voor elke autobezitter is het belangrijk de auto schoon te houden.

Wil je jouw SEAT of ŠKODA ook goed schoonhouden? In dit artikel geven we je 5 tips om je auto optimaal zelf schoon te maken.

Lees meer

Zo verleng je de levensduur van je remblokken en remschijven

Goed werkende remmen zijn uiterst belangrijk voor je eigen veiligheid en voor je deelname in het verkeer. De werking van je remmen is afhankelijk van de conditie van je remblokken en remschijven. Door regelmatig een onderhoudsbeurt uit te laten voeren, weet je zeker dat je altijd met goed werkende remmen rijdt.

Er zijn nog meer dingen die je kunt doen om de levensduur van je remblokken en remschijven te verlengen. We geven je tips om slijtage van de remschijven en remblokken zoveel mogelijk te voorkomen.

Lees meer

Auto afgekeurd bij APK: wat nu?

Wanneer je auto is afgekeurd tijdens de APK-keuring, kun je na reparaties een herkeuring laten plaatsvinden. Door te rijden met een auto zonder geldige APK-bewijs, riskeer je een boete. De APK bepaalt of jouw auto nog veilig aan het verkeer kan deelnemen.

Lees meer

Koelvloeistof controleren en bijvullen: hoe werkt het?

Iedere auto gebruikt koelvloeistof. In de motor van je auto heeft koelvloeistof een belangrijke functie, want het zorgt ervoor dat de motor niet oververhit raakt. Bovendien beschermt de koelvloeistof de motor in de winter tegen bevriezing. Bij vrijwel elke periodieke check of onderhoudsbeurt bij je dealer wordt dan ook het koelvloeistofpeil gecontroleerd.

Lees meer

Private Lease: kiezen voor dealer of leasemaatschappij?

Onbezorgd rijden in een gloednieuwe auto, voor een vast all-in bedrag per maand: dat is private lease. Onderhoud, verzekeringen, wegenbelasting: alle financiële lasten zijn bij de leaseprijs inbegrepen. Wanneer je kiest voor een uitgebreid leasepakket hoef je alleen nog maar de brandstof te betalen!

Lees meer

Schade aan je private leaseauto: wat te doen?

Een kras of deuk heeft je auto zo opgelopen. Bijvoorbeeld door verkeerd parkeren of omdat iemand te dicht langs je auto rijdt.

Natuurlijk wil je een beschadigde auto zo snel mogelijk laten repareren.  Als je goed verzekerd bent, kan het zo zijn dat de verzekeringsmaatschappij dit voor je vergoedt. En als iemand anders aansprakelijk is voor jouw schade, dan wordt de schade meestal vergoed door de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

Maar hoe zit dat eigenlijk met een private leaseauto?

Lees meer

De voor- en nadelen van het kopen van een nieuwe auto

Als je van plan bent om een auto te kopen, dan twijfel je misschien of je een nieuwe of een tweedehandsauto moet kiezen. Elke keuze heeft zo zijn voor- en nadelen. Een tweedehandsauto is over het algemeen goedkoper dan een nieuwe auto, maar er bestaat ook de kans op gebreken.  

Lees meer

Wat is een distributieriem en wanneer dient deze vervangen te worden?

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van de motor van je auto. Zonder distributieriem kan de motor niet draaien. Een distributieriem kan daarom niet pas vervangen worden als hij al kapot of versleten is.

Wat doet een distributieriem?

Om te begrijpen wat een distributieriem doet, is eerst wat uitleg nodig over de werking van de automotor.

Lees meer

Zo voorkom je accuproblemen!

Het begint weer koud te worden in Nederland en dit betekent dat er meer kans is op autoproblemen, waaronder startproblemen. 

Een accu heeft veel te lijden tijdens de koudere dagen en daarom is een niet-werkende accu een van de belangrijkste redenen voor het niet willen starten van een auto. In onze blog “Is de accu van mijn auto nog goed” lees je hoe je kunt controleren of je met een kapotte of een lege accu te maken hebt.

Hoe kun je accuproblemen zoveel mogelijk voorkomen?

Lees meer

Tweedehands auto kopen? Kies voor een aankoopkeuring!

Als je van plan bent om een tweedehands auto te kopen, dan is het verstandig om voor aanschaf op een aantal dingen te letten. Zo is het bijvoorbeeld slim om de geschiedenis van de auto te checken en uit te zoeken of er garantie op de auto zit.

Naast het checken van deze punten is het ook slim om aan de verkopende partij te vragen of je een aankoopkeuring mag laten uitvoeren. Met een aankoopkeuring krijg je inzicht in de technische staat van de auto.

Lees meer

Bezuinigen op een onderhoudsbeurt? Er zijn betere alternatieven

Een grote of een kleine beurt overslaan om kosten te besparen lijkt misschien aantrekkelijk, maar vaak kost het je uiteindelijk juist meer geld. Een goed onderhouden auto gaat namelijk langer mee en verkleint de kans dat er grote onderdelen in een keer vervangen moeten worden.

Er zijn gelukkig genoeg alternatieven om te besparen op je autokosten. Welke alternatieven zijn dat?

Lees meer

Start je auto niet meer? Dit zijn de mogelijke oorzaken

Als je auto niet wil starten, kan dit verschillende oorzaken hebben. Sommige startproblemen zijn redelijk gemakkelijk te verhelpen. Een niet startende auto is dus zeker niet altijd reden tot paniek.  De belangrijkste oorzaken voor het niet starten van een auto lees je in deze blog.

Lees meer

Waarop letten bij tweedehands ŠKODA Fabia?

De ŠKODA Fabia is een compacte stadsauto met een ruim interieur. Deze auto biedt plaats voor maar liefst 5 personen en heeft daarnaast een bagageruimte van maar liefst 330 liter. Met de achterbank neergeklapt zelfs 1.150 liter! Hoeveel ruimte wil je hebben?

Lees meer

Tips voor slim en duurzaam gebruik van de airco in je auto

Op vrijwel elke nieuwe auto is airco te verkrijgen. Airco in de auto is erg fijn om op warme zomerdagen het hoofd koel te houden. Bovendien biedt airco ook gezondheidsvoordelen. Omdat de lucht gefilterd wordt, werkt het goed tegen hooikoorts of andere allergieën. Daarnaast is het gebruik van een airco veiliger als het erg warm is. Warmte beïnvloedt namelijk het concentratievermogen waardoor kans op ongelukken toeneemt.

Lees meer

Motorolie: hoe kies je de juiste soort?

Het gebruik van de juiste motorolie voor je auto is belangrijk om te voorkomen dat de motor beschadigt. Maar welke olie is dan de juiste? We leggen in deze blog uit waar je op moet letten bij het kiezen van motorolie.

Lees meer

Trekhaak monteren: 5 redenen om nu naar je dealer te gaan!

Een trekhaak maakt je auto multifunctioneel. Elke bezitter van een auto zonder trekhaak herkent het: er zijn momenten waarop je die trekhaak mist. Of je nou tuinafval naar de stort wil brengen met een aanhanger, een bekende wil helpen met verhuizen, twijfelt over het aanschaffen van een caravan of gewoon een fietsendrager nodig hebt; een trekhaak maakt je auto functioneler. Gelukkig is het achteraf monteren van een trekhaak op je auto heel goed mogelijk.

Lees meer

Vogelpoep zonder schade van je auto verwijderen: zo doe je dat!

Autobezitters ontkomen er helaas niet aan: vogelpoep op de auto. Zeker als je de auto vaak onder een boom of lantarenpaal parkeert, is de kans groot dat er wel eens vogelpoep op je auto terechtkomt.

Vogelpoep is schadelijk voor je lak en wil je dus zo snel mogelijk verwijderen. Hoe doe je dit op de juiste manier?

Lees meer

Welke autofilters zitten er in een auto?

Om een auto te beschermen tegen vuil en invloeden van buitenaf zitten er verschillende soorten filters in een auto. Elk filter heeft zijn eigen functie en is onmisbaar om je auto optimaal te laten rijden en om slijtage van bepaalde onderdelen te voorkomen.

We zetten de belangrijkste autofilters die in een gewone brandstofauto zitten voor je op een rij.

Lees meer

Handgeschakeld of automatisch: wat is voor jou de beste keuze?

In Amerika is het heel normaal; rijden in een auto met automatische transmissie. Hoewel het in Nederland minder vaak voorkomt, is het aantal automaten de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen. Een automatische versnellingsbak wordt dus steeds populairder. Bovendien zijn elektrische auto’s, die een sterke opmars maken, ook niet handgeschakeld.

Als je van plan bent om een nieuwe auto te kopen, dan vraag je je misschien af wat voor jou de beste keus is: een handgeschakelde of automatische versnellingsbak?

In deze blog zetten we de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Lees meer

5 feiten over elektrische auto's

Elektrische auto’s worden steeds populairder. Mensen worden steeds milieubewuster en aangezien een elektrische auto minder schadelijke stoffen uitstoot dan een auto op fossiele brandstoffen, is elektrisch rijden bezig aan een opmars.

Zo zijn er in 2019 in Nederland meer elektrische auto’s verkocht dan auto’s met een dieselmotor. Dit meldt het AD in een recent artikel.

In deze blog lees je vijf feiten over de elektrische auto.

Lees meer

Is de accu van mijn auto nog goed?

Als je auto niet wil starten kan dit verschillende oorzaken hebben. De kans is echter groot dat er iets mis is met je accu.
Maar hoe weet je of de accu van je auto nog goed is?

Lees meer

Auto onderhoud bij merkdealer of garage?

De meeste auto’s hebben elk jaar onderhoud nodig door middel van een grote beurt of een kleine beurt.
Heb je een nieuwe auto? Dan kun je een onderhoudsbeurt vaak het eerste jaar nog overslaan.

Waar kun je voor een onderhoudsbeurt het beste naartoe? Een merkdealer of een garage? Je leest er meer over in deze blog.

Lees meer

Tips voor het onderhoud van je airco

De zomer komt eraan en het begint buiten dus weer warm te worden. Een goed werkende airco in je auto is dan natuurlijk erg prettig. Helemaal als je ervoor kiest om met je auto op vakantie te gaan. Met een vakantiecheck, inclusief een aircoservice, verklein je de kans op vervelende pechsituaties op reis en zit je fris en alert achter het stuur.

Lees ook: Met je SEAT of ŠKODA op vakantie? Doe een vakantiecheck!  

Lees meer

Met je SEAT of ŠKODA op vakantie? Doe een vakantiecheck!

De vakantieperiode staat weer voor de deur! Veel mensen kiezen ervoor om met hun eigen auto op vakantie te gaan. Logisch, want met de auto ben je flexibel en kun je veel spullen meenemen.

Als je ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan is het belangrijk dat je auto in orde is. Niets is namelijk vervelender dan tijdens je vakantie met autopech stil te komen staan in het buitenland. Doe daarom altijd een vakantiecheck! Met een vakantiecheck wordt de kans op veel pechsituaties flink verkleind.

Bij Autobedrijf RijnWoud kun je terecht voor een vakantiecheck voor je SEAT of ŠKODA. Waarom een vakantiecheck? Dat lees je hier!

Lees meer

Kun je in de zomer doorrijden met winterbanden?

Dat er verschillen zijn tussen zomer- en winterbanden komt natuurlijk niet als een verrassing. Zoals je uit de naam kunt opmaken, zijn winterbanden geschikt om mee te rijden tijdens winterse omstandigheden. Met zomerbanden door winters weer rijden kan juist gevaarlijk zijn. Vandaar dat winterbanden in sommige landen met winterse omstandigheden verplicht zijn. 

> Lees meer in onze blog: Winterbanden: wat zijn het, en zijn ze echt nodig?

Lees meer

Waarop letten bij tweedehands Seat Leon?

De SEAT Leon is een krachtige en sportieve auto die sinds 1998 geproduceerd wordt in Spanje. Lees ook: Waar worden de auto’s van SEAT geproduceerd.

De SEAT Leon wordt vaak gezien als een echte gezinsauto, maar spreekt door zijn compacte uitvoering een veel bredere doelgroep aan. Door zijn comfort en goede prijs-kwaliteitverhouding behoort de auto inmiddels tot een van de populairste modellen van SEAT.

Lees meer

Wat betekent ‘dealer onderhouden’ in auto-advertenties?

De term ‘dealer onderhouden’ betekent dat een auto met regelmaat en op het juiste moment alle onderhoudsinspecties heeft ondergaan bij een erkende garage. Hierbij wordt bij het uitvoeren van de grote en kleine beurt rekening gehouden met het aantal gereden kilometers. Alle werkzaamheden zijn bijgehouden in een onderhoudsboekje.

Lees meer

Waarop letten bij tweedehands SEAT Ibiza?

De SEAT Ibiza is een populaire sportief ogende auto die al ruim 30 jaar als model verkrijgbaar is. Deze auto is zowel geliefd bij gezinnen als jonge automobilisten. Dat is niet zo gek, want de SEAT Ibiza is een compact model, met toch behoorlijk wat ruimte. Vooral de bagageruimte is voor dit formaat auto aanzienlijk.   

Lees meer

Waar worden de auto's van SEAT geproduceerd?

Het Spaanse automerk SEAT bestaat sinds 1953 en is inmiddels uitgegroeid tot een populair automerk met hoge verkoopcijfers. Het eerste model, de SEAT 1400, werd geproduceerd in de Zona Franca-fabriek in Barcelona. Anno 2019 zijn er 8 modellen op de markt en zijn er bijna 10 miljoen auto’s van dit merk gebouwd.

Lees meer

Waar op letten bij kopen tweedehands ŠKODA Octavia

De ŠKODA Octavia is een populaire auto in Nederland en het bestverkochte model van de Tsjechische autofabrikant. Door het ruime interieur is dit model vooral erg geliefd onder gezinnen. De eerste ŠKODA Octavia verscheen in 1959.  Sindsdien heeft de auto diverse make-overs ondergaan en inmiddels zijn er drie generaties geïntroduceerd. De auto is verkrijgbaar in 2 varianten: Octavia Hatchback en Octavia Combi.

Lees meer

Waar worden de auto's van ŠKODA geproduceerd?

ŠKODA is een Tsjechisch automerk en behoort tot een van de oudste autofabrikanten ter wereld. De eerste ŠKODA auto ging in 1905 in productie in een autofabriek in Mladá Boleslav. Laurin en Klement zijn de grondleggers van het merk. Inmiddels zijn er meer dan 80 productieplaatsen te vinden in de fabrieken in de Tsjechische steden Mladá Boleslav, Kvasiny en Vrchlabí. Buiten deze fabrieken worden er ook ŠKODA auto’s geproduceerd in China, India, Rusland en Slowakije.

Lees meer

Wanneer vraagt de dealer het kenteken aan?

Als je een nieuwe auto aanschaft, moet er nog het een en ander geregeld worden voordat je ermee de weg op kunt. De auto moet misschien nog aangepast worden aan jouw wensen en het kenteken zal op jouw naam gezet moeten worden. Daarvoor moet het kenteken echter wel eerst aangevraagd worden: nieuwe auto’s hebben namelijk nog geen kenteken. Maar wanneer doet de dealer dat eigenlijk?

Lees meer

Wat is dealergarantie?

Als je een auto koopt bij een dealer, wil je natuurlijk graag garantie op die auto. Bij elke koop bestaat namelijk het risico op gebreken. Als er garantie is gegeven en er blijken na aankoop gebreken te zijn, dan dient de verkoper deze in principe te herstellen. In het geval van een nieuwe auto krijg je altijd fabrieksgarantie, maar een autodealer geeft vaak ook garanties op tweedehands auto’s.

Lees meer

Hoe werkt de vermoeidheidsherkenning van ŠKODA en SEAT?

Het kan je niet ontgaan zijn dat er steeds meer digitale hulpmiddelen in auto’s aanwezig zijn. Ook de modellen van ŠKODA en SEAT zijn voorzien van allerhande technologieën die het comfort en de veiligheid van de inzittenden verhogen. Een van die ontwikkelingen is de ingebouwde vermoeidheidsherkenning. Maar wat doet die vermoeidheidsherkenning en hoe werkt het?

Lees meer

Benzine of diesel: wat is voor mij de beste keus?

Een vraag die wij vaak gesteld krijgen: “Wanneer is het verstandig om voor een dieselauto te kiezen?” Dat een dieselauto vervuilender is dan een benzineauto is bij de meeste mensen wel bekend. In steeds meer binnensteden worden oudere dieselauto’s dan ook geweerd. Met een dieselauto dien je dus rekening te houden met (toenemende) gebiedsbeperkingen. Toch kan het interessant zijn om voor een dieselauto te kiezen in plaats van een benzineauto. In deze blog leggen we uit wanneer je het beste voor een diesel- of benzineauto kan kiezen.

Lees meer

Wat is MirrorLink en Smartlink in een ŠKODA of SEAT?

Je smartphone met je ŠKODA of SEAT verbinden? Dat kan via MirrorLink en Smartlink! Beide zijn technologiesystemen die verbinding maken tussen je smartphone en het dashboard systeem (touchscreen) van je auto. MirrorLink en SmartLink maakt autorijden in je ŠKODA of SEAT leuker, veiliger en makkelijker. In deze blog vertellen we je er meer over.  

Lees meer

Op vakantie met de auto: welke regels gelden in het buitenland?

Ga je op vakantie met de auto, bijvoorbeeld op zonvakantie in Zuid-Frankrijk of op wintersport in Oostenrijk? Zorg er dan voor dat je goed bent voorbereid. In elk land gelden namelijk andere regels over wat je bij je moet hebben, waar je auto aan moet voldoen en welke verkeersregels je dient aan te houden. Met de tips in dit artikel kun je zorgeloos de weg op!

Lees meer

Hoe werkt de Mijn SEAT-app?

In deze constant veranderende wereld wordt technologie geavanceerder met de dag. Zo kan elke eigenaar van een SEAT uit 2016 of later nu via een app informatie krijgen over zijn/haar auto. Dit gaat van handige servicevideo’s en contact met pechhulp tot het van afstand controleren of de deur wel op slot zit. De handigste features worden uitgelegd in dit artikel.

Lees meer

Winterbanden: wat zijn het, en zijn ze echt nodig?

Winterbanden worden sinds enkele jaren gezien als onmisbare eigenschap voor optimale rijveiligheid. Toch is niet iedereen overtuigd van het nut van winterbanden: sommige mensen menen dat winterbanden geen meerwaarde bieden en dat ze puur als makkelijk verdienmodel op de markt zijn gezet. Maar wie heeft er gelijk?

Lees meer