blog

Waar worden de auto's van ŠKODA geproduceerd?

ŠKODA is een Tsjechisch automerk en behoort tot een van de oudste autofabrikanten ter wereld. De eerste ŠKODA auto ging in 1905 in productie in een autofabriek in Mladá Boleslav. Laurin en Klement zijn de grondleggers van het merk. Inmiddels zijn er meer dan 80 productieplaatsen te vinden in de fabrieken in de Tsjechische steden Mladá Boleslav, Kvasiny en Vrchlabí. Buiten deze fabrieken worden er ook ŠKODA auto’s geproduceerd in China, India, Rusland en Slowakije.

Lees meer

Wanneer vraagt de dealer het kenteken aan?

Als je een nieuwe auto aanschaft, moet er nog het een en ander geregeld worden voordat je ermee de weg op kunt. De auto moet misschien nog aangepast worden aan jouw wensen en het kenteken zal op jouw naam gezet moeten worden. Daarvoor moet het kenteken echter wel eerst aangevraagd worden: nieuwe auto’s hebben namelijk nog geen kenteken. Maar wanneer doet de dealer dat eigenlijk?

Lees meer

Wat is dealergarantie?

Als je een auto koopt bij een dealer, wil je natuurlijk graag garantie op die auto. Bij elke koop bestaat namelijk het risico op gebreken. Als er garantie is gegeven en er blijken na aankoop gebreken te zijn, dan dient de verkoper deze in principe te herstellen. In het geval van een nieuwe auto krijg je altijd fabrieksgarantie, maar een autodealer geeft vaak ook garanties op tweedehands auto’s.

Lees meer

Hoe werkt de vermoeidheidsherkenning van ŠKODA en SEAT?

Het kan je niet ontgaan zijn dat er steeds meer digitale hulpmiddelen in auto’s aanwezig zijn. Ook de modellen van ŠKODA en SEAT zijn voorzien van allerhande technologieën die het comfort en de veiligheid van de inzittenden verhogen. Een van die ontwikkelingen is de ingebouwde vermoeidheidsherkenning. Maar wat doet die vermoeidheidsherkenning en hoe werkt het?

Lees meer

Benzine of diesel: wat is voor mij de beste keus?

Een vraag die wij vaak gesteld krijgen: “Wanneer is het verstandig om voor een dieselauto te kiezen?” Dat een dieselauto vervuilender is dan een benzineauto is bij de meeste mensen wel bekend. In steeds meer binnensteden worden oudere dieselauto’s dan ook geweerd. Met een dieselauto dien je dus rekening te houden met (toenemende) gebiedsbeperkingen. Toch kan het interessant zijn om voor een dieselauto te kiezen in plaats van een benzineauto. In deze blog leggen we uit wanneer je het beste voor een diesel- of benzineauto kan kiezen.

Lees meer

Wat is MirrorLink en Smartlink in een ŠKODA of SEAT?

Je smartphone met je ŠKODA of SEAT verbinden? Dat kan via MirrorLink en Smartlink! Beide zijn technologiesystemen die verbinding maken tussen je smartphone en het dashboard systeem (touchscreen) van je auto. MirrorLink en SmartLink maakt autorijden in je ŠKODA of SEAT leuker, veiliger en makkelijker. In deze blog vertellen we je er meer over.  

Lees meer

Op vakantie met de auto: welke regels gelden in het buitenland?

Ga je op vakantie met de auto, bijvoorbeeld op zonvakantie in Zuid-Frankrijk of op wintersport in Oostenrijk? Zorg er dan voor dat je goed bent voorbereid. In elk land gelden namelijk andere regels over wat je bij je moet hebben, waar je auto aan moet voldoen en welke verkeersregels je dient aan te houden. Met de tips in dit artikel kun je zorgeloos de weg op!

Lees meer

Hoe werkt de Mijn SEAT-app?

In deze constant veranderende wereld wordt technologie geavanceerder met de dag. Zo kan elke eigenaar van een SEAT uit 2016 of later nu via een app informatie krijgen over zijn/haar auto. Dit gaat van handige servicevideo’s en contact met pechhulp tot het van afstand controleren of de deur wel op slot zit. De handigste features worden uitgelegd in dit artikel.

Lees meer

Winterbanden: wat zijn het, en zijn ze echt nodig?

Winterbanden worden sinds enkele jaren gezien als onmisbare eigenschap voor optimale rijveiligheid. Toch is niet iedereen overtuigd van het nut van winterbanden: sommige mensen menen dat winterbanden geen meerwaarde bieden en dat ze puur als makkelijk verdienmodel op de markt zijn gezet. Maar wie heeft er gelijk?

Lees meer