Auto afgekeurd bij APK. Wat nu?

15-10-2020

Wanneer je auto is afgekeurd tijdens de APK-keuring, kun je na reparaties een herkeuring laten plaatsvinden. Door te rijden met een auto zonder geldige APK-bewijs, riskeer je een boete. De APK bepaalt of jouw auto nog veilig aan het verkeer kan deelnemen.

 

APK afgekeurd

Een auto kan tijdens de APK-keuring afgekeurd worden. Wat nu? Zodra de APK-datum verlopen is mag je met je auto niet meer de openbare weg op. Het is dus belangrijk snel te zorgen voor een goedgekeurde auto. De makkelijkste weg na een afkeur is vaak om de gebreken te laten repareren en een herkeuring aan te vragen.

 

Toch APK goedkeuring krijgen

Als je auto wordt afgekeurd, dan vertelt de monteur je welke reparaties noodzakelijk zijn om de auto toch APK goedgekeurd te krijgen. Dit is ook terug te zien op het keuringsrapport.

Het combineren van de APK-keuring met de grote beurt is een verstandige keuze, aangezien de aandachtspunten die tijdens een grote beurt worden doorlopen voor een groot deel overeenkomen met de lijst van aandachtspunten die voor een APK afgelopen moeten worden. Door de keuring met een grote beurt te combineren bespaar je dus kosten.

 

Wanneer heeft mijn auto een APK-keuring nodig?

De datum en frequentie van de APK-keuring is afhankelijk van het type auto en hoe oud deze is. Een nieuwe auto op benzine wordt pas voor het eerst APK-gekeurd als deze 4 jaar oud is. Bij een dieselmodel is dat na 3 jaar. Probeer altijd enkele weken voor de vervaldatum je auto te laten keuren.

Als het onderhoud van je auto bij RijnWoud wordt uitgevoerd, krijg je van ons een herinnering wanneer de APK-keuring voor je auto er weer aankomt.

 

APK laten uitvoeren bij de dealer

Een APK kan in Nederland worden uitgevoerd bij alle dealers, garages en keuringsstations die erkend zijn als APK-station door het RDW. Voor het laten uitvoeren van een APK kun je overal terecht.

Wanneer je ervoor kiest om de APK bij RijnWoud uit te laten voeren, kan dit makkelijk gecombineerd worden met een grote of kleine periodieke onderhoudsbeurt. Een slimme keuze om werkzaamheden te laten combineren en hiermee kosten te besparen op je APK en eventuele benodigde reparaties.

 

Niet eens met de uitslag van de APK?

Als je auto is afgekeurd en je bent het niet eens met deze beslissing, is het mogelijk om bezwaar te maken. Dit dien je direct te doen nadat je het APK-rapport hebt ontvangen. Vervolgens dient er een herkeuring bij het RDW aangevraagd te worden die je eerst zelf moet betalen. Als uit de herkeuring blijkt dat jouw auto inderdaad onterecht is afgekeurd, dan dient de garage of dealer jou de kosten terug te betalen.

 

Seat en ŠKODA dealer Rotterdam

Autobedrijf RijnWoud is merkdealer voor Seat en ŠKODA voor de regio Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Vlaardingen en Schiedam. Bij ons ben je aan het juiste adres voor service en onderhoud of een APK-keuring. Meer weten? Neem contact op of maak direct een werkplaatsafspraak voor je ŠKODA of Seat!