Auto onderhoud bij merkdealer of garage?

De meeste auto’s hebben elk jaar onderhoud nodig door middel van een grote beurt of een kleine beurt.
Heb je een nieuwe auto? Dan kun je een onderhoudsbeurt vaak het eerste jaar nog overslaan.

Waar kun je voor een onderhoudsbeurt het beste naartoe? Een merkdealer of een garage? Je leest er meer over in deze blog.

Garage

Veel mensen denken dat een onderhoudsbeurt bij een universele garage goedkoper is dan bij een merkdealer. Toch is dit zeker niet altijd het geval.

Hoewel het uurtarief vaak lager ligt, heeft een garage vaak geen originele onderdelen en minder specifieke kennis over de auto’s die ze repareren. Hierdoor kunnen de kosten hoger uitvallen, omdat de garage meer arbeidsuren besteedt aan “uitzoekwerk”. Ze kennen de auto namelijk niet zo goed als een merkdealer zijn eigen auto’s kent.

Kies je toch het liefste voor een universele garage? Kies dan voor een garage die staat aangesloten bij BOVAG. Met BOVAG ben je namelijk verzekerd van garantie op de reparatie en het onderhoud van je voertuig.

Merkdealer

Onderhoud bij de merkdealer hoeft dus niet duurder te zijn dan bij de universele garage. Daarnaast geniet je van nog meer voordelen:

  • Je behoudt de fabrieksgarantie indien je je auto binnen de garantieperiode laat onderhouden.
  • Er wordt gebruik gemaakt van originele onderdelen, dus je auto blijft langer ‘als nieuw’.
  • Je kunt aantonen dat de auto dealer onderhouden is. Dit kan gunstig zijn als je je auto wilt verkopen.

Onderhoudsbeurt overslaan

Overweeg je om een onderhoudsbeurt over te slaan om kosten te besparen? Lees dan eerst even onze blog: Bezuinigen op een onderhoudsbeurt? Er zijn betere alternatieven. Een onderhoudsbeurt overslaan kan duur uitpakken en zoals je in onze blog kunt lezen, zijn er betere alternatieven!

SEAT EN ŠKODA dealer

Heb je een ŠKODA of SEAT en ben je op zoek naar een dealer voor een onderhoudsbeurt? Dan is Autobedrijf RijnWoud de dealer die je zoekt! Wij kennen elke ŠKODA en SEAT als geen ander. Neem contact op of vraag direct een werkplaatsafspraak aan voor je ŠKODA of SEAT.

Deel dit bericht: