• Home /
  • Blog /
  • Auto-onderhoud uitstellen of overslaan: kan dat?

Auto-onderhoud uitstellen of overslaan: kan dat?

04-02-2021

Denk je eraan om een onderhoudsbeurt voor je auto uit te stellen of over te slaan om geld te besparen? Hoe verleidelijk dit voor sommigen ook kan zijn, je auto-onderhoud of servicebeurt uitstellen is nooit een goed idee. In deze blog vertellen we je uit waarom. 

De reden van een onderhoudsbeurt

Tijdens een onderhoudsbeurt wordt je auto op verschillende belangrijke onderdelen gecontroleerd. Zo wordt de auto nagelopen op werking, slijtage en beschadigingen van belangrijke onderdelen. Hierbij maken we onderscheid tussen een grote beurt en kleine beurt, in de vorm van olieservice of onderhoud.

Bij een grote onderhoudsbeurt worden er extra werkzaamheden uitgevoerd, zoals het vervangen van bepaalde onderdelen, bijvoorbeeld filters en bougies. Tijdens elke beurt wordt vastgesteld of er ook aanvullend onderhoud nodig is, zoals bijvoorbeeld het vervangen van de distributieriem.

Gevolgen van geen onderhoudsbeurt

Als je bovengenoemde werkzaamheden en controles niet op tijd laat uitvoeren, loop je bijvoorbeeld het risico dat een distributieriem knapt. Dit kan als gevolg hebben dat de motor beschadigt en je uiteraard niet meer verder kunt rijden.

Zo zijn er nog meer problemen die je kunt voorkomen. Zo voorkomt het op tijd vervangen van je remblokken dat je remschijven verslijten. Het vervangen van je remschijven is een stuk duurder dan de remblokken vervangen. Door controle en regelmatig onderhoud voorkom je dus grotere problemen en hogere kosten.

Hoe dan wel kosten besparen?

Er zijn andere manieren om als automobilist kosten te besparen. Zo kun je kijken of private lease voor jou misschien voordeliger is. Bij het leasen van een auto is het onderhoud altijd inbegrepen!

Een andere manier om te besparen is door te besparen op brandstofverbruik. Hiervoor kun je onder andere je rijstijl aanpassen. Maak gebruik van deze tips:

  • Rijd met een constante snelheid en in een zo laag mogelijke versnelling, de versnelling waarmee je de minste toeren maakt.
  • Rijdt niet te hard, bij een snelheid van 110 km/uur of hoger stijgt het verbruik aanzienlijk.
  • Controleer met regelmaat je bandenspanning en zorg dat je autobanden de juiste spanning hebben. Dit bespaart niet alleen brandstof, maar is ook belangrijk voor je veiligheid. 

Auto-onderhoud bij RijnWoud

Bij RijnWoud kun je terecht voor al het onderhoud voor jouw ŠKODA of SEAT. Wil je meer informatie of heb je een vraag en/of opmerking over deze blog? Aarzel niet en neem contact met ons op.