• Home /
  • Blog /
  • Bezuinigen op een onderhoudsbeurt? Er zijn alternatieven

Bezuinigen op een onderhoud? Er zijn betere alternatieven

06-08-2020

Een grote of een kleine beurt overslaan om kosten te besparen lijkt misschien aantrekkelijk, maar vaak kost het je uiteindelijk juist meer geld. Een goed onderhouden auto gaat namelijk langer mee en verkleint de kans dat er grote onderdelen in een keer vervangen moeten worden.

Er zijn gelukkig genoeg alternatieven om te besparen op je autokosten. Welke alternatieven zijn dat?


Zuiniger rijden door je rijstijl aan te passen

Het ligt voor de hand, maar het werkt dan ook erg goed: zuiniger rijden door je rijstijl aan te passen. Kijk eens naar je rijstijl en pas deze aan waar het zuiniger kan.

Rijd je vaak in de file? Wacht dan altijd met optrekken tot er enkele meters tussen jou en de auto voor je is ontstaan. Ook is het verstandig om in de file te blijven rollen. Steeds remmen en dan weer optrekken kost veel meer brandstof.

Trek je altijd snel op? Niet doen. Door langzamer op te trekken kan je behoorlijk wat brandstof besparen. 

Rijd je vaak te hard? Probeer je dan vanaf nu altijd aan de maximumsnelheid te houden en rijd in een zo hoog mogelijke versnelling.

Rem je vaak en abrupt? Probeer dan vanaf nu verder vooruit te kijken en in te schatten wat een ander gaat doen. Door tijdig het gas lot te laten en de auto zoveel mogelijk uit te laten rollen in plaats van plotseling hard remmen, bespaar je veel brandstofkosten.

 

Airco op juiste manier gebruiken

Veel mensen gebruiken hun airco op de verkeerde manier. Verkeerd gebruik van de airco kan extra (brandstof)kosten met zich meebrengen. Hier valt dus gemakkelijk op te besparen door de airco op de juiste manier te gebruiken.

Hoe je dat doet, lees je onze blog: Tips voor het onderhoud van je airco.

 

Goedkoop tanken

Er zit veel verschil tussen de brandstofprijzen van verschillende tankstations. Over het algemeen is tanken aan de snelweg het duurst. Zorg er dus voor dat je tank vol is als je lange afstanden op de snelweg moet afleggen en tank zoveel mogelijk buiten de snelweg.  

 

Controleer maandelijks de bandenspanning

Met de juiste bandenspanning rijd je zuiniger en veiliger. Om kosten te besparen is het daarom verstandig om maandelijks de bandenspanning van je autobanden te controleren. De juiste bandenspanning kun je terugvinden in het instructieboekje van je auto. Op de meeste tankstations kun je gratis je autobanden oppompen.

 

SEAT en ŠKODA dealer Rotterdam

Autobedrijf RijnWoud is merkdealer voor SEAT en ŠKODA voor de regio Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Vlaardingen en Schiedam. Bij ons ben je aan het juiste voor service en onderhoud, zoals een kleine en grote beurt. Meer informatie? Neem contact op of maak direct een werkplaatsafspraak!