• Home /
  • Blog /
  • Private lease: kiezen voor de dealer of leasemaatschappij?

Private lease: kiezen voor dealer of lease maatschappij?

26-08-2020

Onbezorgd rijden in een gloednieuwe auto, voor een vast all-in bedrag per maand: dat is private lease. Onderhoud, verzekeringen, wegenbelasting: alle financiële lasten zijn bij de leaseprijs inbegrepen. Wanneer je kiest voor een uitgebreid leasepakket hoef je alleen nog maar de brandstof te betalen!

 

Wat is private lease?

Zakelijk leasen is al jaren een gebruikelijke vorm van autogebruik. Door het afsluiten van een leasecontract heb je voor een bepaalde tijd, en tegen een afgesproken vast bedrag per maand, de beschikking over je eigen auto.

Private lease werkt hetzelfde, maar is gericht op particulieren. Met private lease rijd je in je eigen auto, zonder zorgen. Je hoeft je niet bezig te houden met de kosten voor onderhoud, verzekering of belastingen, omdat dit soort uitgaves zijn inbegrepen in de vaste leaseprijs.

Private lease wordt ook wel privé leasen, particulier leasen of een autoabonnement genoemd.

 

Waarom kiezen voor private lease?

Het aantal automobilisten dat gebruik maakt van private lease is ook al jaren aan het groeien. Veel mensen willen graag genieten van de luxe en het comfort van een nieuwe auto, zonder hier een hoge aanschafprijs voor te hoeven betalen.

Ook de all-in prijs is voor veel private leaserijders een voordeel. Je hebt geen onvoorziene kosten, en weet altijd waar je aan toe bent.

Betaalbaar een nieuwe auto rijden dus. En is de looptijd van het contract afgelopen? Dan kun je gewoon weer kiezen voor een nieuwe auto, met een nieuw contract. Ook heb je de mogelijkheid om de auto na afloop van het contract over te nemen.  

 

Private leasen bij je dealer of een leasemaatschappij?

Voor het afsluiten van een private leasecontract kun je bij verschillende bedrijven terecht. Universele organisaties die zich enkel rechten op autolease zijn er in overvloed: je neemt dan een auto af van een landelijke organisatie, en moet in veel gevallen voor elke vorm van onderhoud naar een specifiek garagebedrijf – het is maar net waar de leasemaatschappij op dat moment de beste afspraak mee heeft gemaakt.

Gelukkig zijn er meer opties: zo kun je vaak ook een private leasecontract afsluiten bij je eigen autodealer. Zo is het bij RijnWoud SEAT en ŠKODA Private Lease in Rotterdam mogelijk om voor elk model een scherpe leaseaanbieding te vinden. Wanneer je kiest voor leasen bij je dealer hoef je niet heen en weer naar diverse garages, maar kun je altijd en met alle vragen bij je eigen bekende en vertrouwde adres terecht.

 

Voordelen van private lease bij de dealer

Wat zijn de voordelen van private lease, en waarom zou je kiezen voor leasen bij je dealer? We geven je 5 redenen om te kiezen voor private lease!

 

1. Je rijdt een gloednieuwe auto, aangepast op jouw wensen

Wanneer je kiest voor private lease bij RijnWoud, kies je voor een gloednieuwe auto die je kunt aanpassen op jouw wens en smaak. Allereerst heb je de keuze uit veel modellen – van de compacte elektrisch aangedreven SEAT Mii tot de standaard luxe uitgeruste ŠKODA Superb.

Ook kun je zelf kiezen voor welke uitvoering jij gaat, welke opties je wenst en natuurlijk welke kleur je auto gaat worden. Het leasen van een SEAT of ŠKODA kan precies zoals jij dat wilt.

 

2. Je hoeft echt alleen nog maar te tanken

Echt alles is inbegrepen wanneer je kiest voor private lease. Je betaalt alleen voor je brandstof (oké, en af en toe een parkeerticket of tolweg). Naar andere kosten en lasten heb je geen omkijken. Je kunt er zelfs voor kiezen om de winterbanden op te nemen in je pakket: alles om het zo makkelijk mogelijk te maken.

Het enige wat je als berijder hoeft te doen, is af en toe en afspraak inplannen voor je onderhoud. Dit kun je online doen op het moment dat het jou uitkomt. Ook geen probleem dus!

 

3. Voor alles terecht op je vaste adres

Wanneer je kiest voor private lease bij een merkdealer als RijnWoud, kun je hier voor alles terecht. Je hebt een vast adres voor je vragen en het onderhoud, en hoeft dus niet allerlei verschillende garages langs. De monteurs zijn bovendien gespecialiseerd in jouw merk, wat resulteert in de best mogelijke behandeling voor jouw auto. 

 

4. Zekerheid: geen onverwachte uitgaves

Kiezen voor private lease is kiezen voor zekerheid. Dankzij het vaste maandbedrag weet je precies waar je aan toe bent, en heb je geen last van onvoorziene kosten.

Ook zijn wij aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Je kunt dus zeker zijn van een leasecontract met eerlijke voorwaarden.

 

5. Veranderende privésituatie? Kosteloos uw contract beëindigen

RijnWoud denkt met u mee. Wanneer u een private leasecontract afsluit, bent u voor een langere periode aan dit contract verbonden.

Het kan natuurlijk voorkomen dat er iets in uw leven verandert, waardoor de auto niet meer bij u past. Daarom is het mogelijk uw contract kosteloos te beëindigen in het geval van werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, scheiding of overlijden.

 

Vraag nu een zeer scherpe offerte aan

Denk je dat private lease bij je past? Wij helpen je graag verder. Voor zowel de nieuwe SEAT als ŠKODA-modellen hebben we nu de allerscherpste aanbiedingen. Vraag snel een offerte aan om een persoonlijk aanbod met de laagste prijs te ontvangen!

 

SEAT en ŠKODA dealer Rotterdam

Autobedrijf RijnWoud is merkdealer voor SEAT en ŠKODA voor de regio Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Vlaardingen en Schiedam. Bij ons ben je aan het juiste voor private lease, het aanschaffen van een nieuwe auto of het uitzoeken van een occasion. Ook verzorgen wij al het service en onderhoud aan uw auto, zoals een kleine en grote beurt. Meer informatie? Neem contact op met ons op!