• Home /
  • Blog /
  • Schade aan je private lease auto. Wat te doen?

Schade aan je private lease auto. Wat te doen?

24-08-2020

Een kras of deuk heeft je auto zo opgelopen. Bijvoorbeeld door verkeerd parkeren of omdat iemand te dicht langs je auto rijdt.

Natuurlijk wil je een beschadigde auto zo snel mogelijk laten repareren.  Als je goed verzekerd bent, kan het zo zijn dat de verzekeringsmaatschappij dit voor je vergoedt. En als iemand anders aansprakelijk is voor jouw schade, dan wordt de schade meestal vergoed door de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

Maar hoe zit dat eigenlijk met een private leaseauto?


Wat is private lease?

Private lease houdt in dat je voor een vast bedrag per maand een gloednieuwe auto gebruikt. Het is een populair alternatief voor het kopen van een auto en heeft als voordeel dat je niet te maken krijgt met hoge aanschafkosten. Als voorwaarde geldt wel dat je de auto voor een minimaal aantal jaren leaset. Je gaat dus voor een bepaalde looptijd een financiële verplichting aan.

Private lease is altijd een totaalpakket. Dit betekent dat niet alleen de auto, maar ook de kosten voor het volgende zijn inbegrepen:

Afschrijving

Onderhoud

All Risk autoverzekering

Wegenbelasting

Pechhulp

Dit betekent dat je alleen nog benzinekosten en eventuele verkeersboetes zelf betaalt.

Door de All Risk autoverzekering ben je verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt, maar ook voor schade aan je eigen auto. Wel kun je te maken krijgen met een bepaald bedrag aan eigen risico.

 

Schade melden

Als je schade oploopt aan je private leaseauto, dan dien je dit zo snel mogelijk aan het leasebedrijf te melden. Bekijk goed de voorwaarden van het leasecontract, want in veel gevallen moet je de schade zelfs al binnen een dag melden.

Veel leasebedrijven maken je het melden van schade gemakkelijk via een online formulier of zelfs via een app. Bij een ongeval waar ook een of meerdere andere partijen zijn betrokken, is het belangrijk om ook het Europees schadeformulier mee te sturen.

Het is niet verstandig om zelf je auto te laten repareren, want veel leasebedrijven werken samen met garages of dealers die het reparatiewerk van leaseauto’s uitvoeren. Als je de auto wegbrengt naar een andere garage bestaat de kans dat de rekening niet wordt vergoed.

Heb je pech onderweg of is de schade door een ongeval dusdanig groot dat je auto niet meer kan rijden? Bel dan het telefoonnummer voor pechhulp van het leasebedrijf.

 

Schade in het buitenland

Ook voor schade in het buitenland, bijvoorbeeld tijdens vakantie, ben je bij de meeste leasebedrijven gedekt. Ook hier geldt: meld zo snel mogelijk de schade bij het leasebedrijf.

Om pech tijdens je vakantie te voorkomen, is het verstandig om je auto van tevoren te laten checken middels een vakantiecheck.

 

SEAT of ŠKODA private lease

Heb je nog vragen over private lease? Of denk je eraan om een auto te leasen? Via Autobedrijf RijnWoud kun je zorgeloos en betaalbaar rijden met ŠKODA Private Lease of SEAT Private Lease.

Al onze private lease-modellen zijn rijk uitgerust en rijden zuinig. Neem contact op voor meer informatie of vraag direct een proefrit aan!