• Home /
  • Blog /
  • Tweedehands auto kopen? Kies voor een aankoopkeuring!

Tweedehands auto kopen? Kies voor een aankoopkeuring!

12-08-2020

Als je van plan bent om een tweedehands auto te kopen, dan is het verstandig om voor aanschaf op een aantal dingen te letten. Zo is het bijvoorbeeld slim om de geschiedenis van de auto te checken en uit te zoeken of er garantie op de auto zit.

Naast het checken van deze punten is het ook slim om aan de verkopende partij te vragen of je een aankoopkeuring mag laten uitvoeren. Met een aankoopkeuring krijg je inzicht in de technische staat van de auto.


Wat is een aankoopkeuring?

Aan de buitenkant van een tweedehandsauto is niet altijd te zien of er gebreken zijn. Een aankoopkeuring is een objectieve keuring, waarin de auto op verschillende cruciale punten wordt gecheckt.

De keuring wordt uitgevoerd door een gediplomeerd keurmeester van een onafhankelijk bedrijf zoals een merkdealer of de ANWB. De keurmeester geeft een vakkundig oordeel over de auto waardoor jij te weten komt of de auto in goede conditie verkeert. De resultaten ontvang je in een keuringsrapport met uitgebreide toelichting.


Op welke punten wordt de auto gecontroleerd?

Tijdens een aankoopkeuring wordt de auto op een groot aantal punten gecontroleerd. Hieronder benoemen we enkele punten waarop de auto gecontroleerd wordt. 

Motor. Diverse onderdelen van de motor worden gecheckt op slijtage, werking en/of lekkage.

Remmen. Hieronder valt onder andere de controle van de remschijven en remblokken.

Carrosserie. De auto wordt onder andere gecheckt op roestvorming en zwakke plekken.

Elektronica. Verschillende onderdelen, zoals de startmotor, bougies en de werking van de dashboardinstrumenten worden gecontroleerd.

Koeling. Hieronder valt onder andere de controle van de airco, koelvloeistofpomp en radiateur.


Aankoopkeuring voor je SEAT of ŠKODA

Het jij een tweedehands SEAT of ŠKODA gekocht en wil je hier graag een aankoopkeuring op uit laten voeren? Dan ben je bij autobedrijf RijnWoud aan het juiste adres.

Wij controleren de auto op verborgen gebreken, een schadeverleden en of de kilometerstand klopt. Zo krijg je een onafhankelijk inzicht in de technische staat van je auto.

Neem contact op of maak direct een afspraak!