• Home /
  • Blog /
  • Vogelpoep zonder schade van je auto verwijderen

Vogelpoep zonder schade van je auto verwijderen: Zo doe je dat!

13-03-2020

Autobezitters ontkomen er helaas niet aan: vogelpoep op de auto. Zeker als je de auto vaak onder een boom of lantarenpaal parkeert, is de kans groot dat er wel eens vogelpoep op je auto terechtkomt.

Vogelpoep is schadelijk voor je lak en wil je dus zo snel mogelijk verwijderen. Hoe doe je dit op de juiste manier?


Regelmatig checken

Vogelpoep wil je het liefst direct verwijderen, maar dit is natuurlijk niet altijd mogelijk. Toch is het wel verstandig om meerdere malen per week je auto op vogelpoep te checken, zodat je het binnen enkele dagen kan verwijderen. De vogelpoep heeft dan nog niet de kans gekregen om de lak aan te tasten.

Vooral op warme dagen kan vogelpoep snel schade aanrichten, omdat de bijtende stoffen dan gemakkelijker in de lak kunnen trekken. De lak reageert namelijk op temperatuurverschillen door te gaan uitzetten en krimpen. De vogelpoep kan daardoor dieper intrekken en een doffe plek achterlaten.


Vogelpoep verwijderen

Als je vogelpoep op je auto aantreft, dan kun je dit het beste eerst even laten weken door het nat te maken met water. Als de vogelpoep erg droog is, kun je er ook nog een natte doek overheen leggen, zodat het wat langer kan doorweken.

Daarna kun je de resten het beste met een zachte, vochtige doek of spons verwijderen door zachtjes te wrijven. Gebruik nooit een schuurspons of schurende middelen, want dit kan krassen veroorzaken.


Auto beschermen

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Hoewel vogelpoep op je auto voorkomen natuurlijk lastig is (niet iedereen heeft namelijk een garage), is het wel mogelijk om de schade te beperken. Door je auto eens in de zoveel maanden in de wax te zetten, voorkom je dat de vogelpoep gemakkelijk in de lak kan trekken. Daarnaast beschermt de waxlaag tegen corrosie, UV-straling en zorgt het ervoor dat je auto er ‘stralend’ bij staat.

Ondanks dat een waxlaag je auto beschermt tegen het intrekken van vogelpoep is het nog steeds belangrijk om tijdig de vogelpoep te verwijderen!


SEAT EN ŠKODA dealer

Heb je een ŠKODA of SEAT en ben je op zoek naar een dealer voor een onderhoudsbeurt? Dan is Autobedrijf RijnWoud de dealer die je zoekt! Wij kennen elke ŠKODA en SEAT als geen ander. Neem contact op of vraag direct een werkplaatsafspraak aan voor je ŠKODA of SEAT.