Waar op letten bij kopen tweedehands ŠKODA Octavia

De ŠKODA Octavia is een populaire auto in Nederland en het bestverkochte model van de Tsjechische autofabrikant. Door het ruime interieur is dit model vooral erg geliefd onder gezinnen. De eerste ŠKODA Octavia verscheen in 1959.  Sindsdien heeft de auto diverse make-overs ondergaan en inmiddels zijn er drie generaties geïntroduceerd. De auto is verkrijgbaar in 2 varianten: Octavia Hatchback en Octavia Combi.

Tweedehands ŠKODA Octavia

Veel mensen kiezen bewust voor het kopen van een tweedehandsauto, in plaats van een nieuwe. Het scheelt vaak veel aanschafkosten. Zo is ook de ŠKODA Octavia als tweedehandsauto erg geliefd in Nederland. Dat is niet zo gek, want de Octavia staat bekend als een betrouwbaar model. Maar waar moet je precies op letten bij het kopen van een tweedehands ŠKODA Octavia?

1. Zit er nog garantie op de auto?

Voor vrijwel alle tweedehandsauto’s geldt dat het kopen bij een particulier een zeker risico meebrengt. Dit komt omdat er geen sprake is van garantie op het moment dat je de auto gekocht hebt, tenzij er nog fabrieksgarantie op zit. Is dit niet het geval, dan is het altijd afwachten of de auto in de staat verkeert zoals de verkoper zegt.

Koop je je tweedehandsauto echter bij een dealer of garage, dan geniet je vaak wel van een garantie. Bij autobedrijven die zijn aangesloten bij BOVAG krijg je standaard zes maanden reparatiegarantie op occasions. Als je je tweedehands Skoda Octavia bij een ŠKODA merkdealer koopt, profiteer je vaak van een nog uitgebreidere dealergarantie. Lees ook onze blog: Wat is dealergarantie?

2. Ga je veel of weinig kilometers rijden?

Als je een tweedehands ŠKODA Octavia koopt, is het goed om te bedenken hoeveel kilometers je wilt gaan rijden. Ga je veel kilometers rijden? Dan is het over het algemeen voordeliger om voor een dieselmotor te kiezen, omdat de brandstofprijs van diesel een stuk lager ligt. Dit is echter wel afhankelijk van het omslagpunt, aangezien de wegenbelasting van een dieselauto juist weer een stuk hoger ligt. Lees ook: Benzine of diesel: wat is voor mij de beste keus?

3. Hoeveel vermogen wil je?

Doordat de ŠKODA Octavia al vele make-overs heeft doorgemaakt, kun je bij het kopen van een tweedehandsauto een keuze maken op basis van de verschillende benzinemotoren. In de loop der jaren is de motor uiteraard steeds krachtiger geworden. Als je van doorrijden houdt, is het verstandig om te kiezen voor een auto met meer pk’s. De TSI-benzinemotoren variëren in vermogen van 63 kW/86 pk tot 180 kW/245 pk.

4. Hoe ziet het verleden van de ŠKODA Octavia eruit?

Bij een tweedehands ŠKODA Octavia is het verstandig om het autoverleden goed te checken. Check bijvoorbeeld of er schade is geweest, de kilometerstand, wanneer de laatste APK-keuring heeft plaatsgevonden, hoeveel eigenaren de auto heeft gehad et cetera. Deze informatie kun je achterhalen door middel van een kentekencheck. Bij een dealer krijg je vaak een bewijs of verklaring dat de auto schadevrij is (ook in het verleden). En daarnaast weet de dealer vaak de volledige onderhoudshistorie van de auto. Zeker als je weinig verstand hebt van auto’s, is dit wel zo prettig.

ŠKODA dealer Rotterdam

Autobedrijf RijnWoud is merkdealer voor ŠKODA voor de regio Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Vlaardingen en Schiedam. Bij ons ben je aan het juiste adres voor de beste tweedehands ŠKODA's met dealergarantie. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor service en onderhoud. Meer weten? Neem contact op of vraag direct een proefrit aan!

Deel dit bericht: