Waar worden de auto's van SEAT geproduceerd?

Het Spaanse automerk SEAT bestaat sinds 1953 en is inmiddels uitgegroeid tot een populair automerk met hoge verkoopcijfers. Het eerste model, de SEAT 1400, werd geproduceerd in de Zona Franca-fabriek in Barcelona. Anno 2019 zijn er 8 modellen op de markt en zijn er bijna 10 miljoen auto’s van dit merk gebouwd.

Spaanse autofabriek

De eerste SEAT-modellen werden geproduceerd in de Zona Franca-fabriek in Barcelona, maar sinds 1993 is de productie verplaatst naar een van de grootste fabrieken ter wereld in Martorell. Hier worden dagelijks enkele duizenden SEAT-auto’s geproduceerd.

De Martorell-fabriek is maar liefst 2.800.000 m² groot en biedt werk aan meer dan 10.000 werknemers. De auto’s die hier geproduceerd worden, worden naar meer dan 80 verschillende landen geëxporteerd.

SEAT-modellen

Er zijn momenteel verschillende SEAT-modellen in productie die alle vernoemd zijn naar Spaanse plaatsen: SEAT Ibiza, SEAT Arona, SEAT Leon, SEAT Leon ST, SEAT Ateca en SEAT Tarraco.

SEAT Ibiza

De SEAT Ibiza is er sinds 1984 en sindsdien het populairste model in Nederland. Van dit model zijn inmiddels 5 generaties op de markt gebracht. De vijfde generatie heeft een splinternieuw jasje, de nieuwste technologieën en ook nog eens extra beenruimte. Daarnaast is deze auto te koop voor een scherpe prijs.

SEAT Tarraco

De SEAT Tarraco is op moment van schrijven het nieuwste model en is sinds begin 2019 leverbaar als vijf- en zevenzitter. Het is het derde en grootste SUV-model van SEAT.

SEAT-dealer Rotterdam

Autobedrijf RijnWoud is merkdealer voor SEAT voor de regio Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Vlaardingen en Schiedam. Bij ons ben je aan het juiste adres voor de nieuwste SEAT-modellen en occasions. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor service en onderhoud. Meer weten? Neem contact op of vraag direct een proefrit aan!

Deel dit bericht: