Waar worden de auto's van ŠKODA geproduceerd?

ŠKODA is een Tsjechisch automerk en behoort tot een van de oudste autofabrikanten ter wereld. De eerste ŠKODA auto ging in 1905 in productie in een autofabriek in Mladá Boleslav. Laurin en Klement zijn de grondleggers van het merk. Inmiddels zijn er meer dan 80 productieplaatsen te vinden in de fabrieken in de Tsjechische steden Mladá Boleslav, Kvasiny en Vrchlabí. Buiten deze fabrieken worden er ook ŠKODA auto’s geproduceerd in China, India, Rusland en Slowakije.

ŠKODA en Volkswagen Group

ŠKODA is sinds 1991 onderdeel van de Volkswagen Group. Sinds deze samenwerking heeft ŠKODA zich in een rap tempo ontwikkeld tot een wereldspeler met een productie van meer dan een miljoen auto’s per jaar. Het automerk is inmiddels in meer dan 100 landen vertegenwoordigd. Deze enorme groei is te danken aan de uitbreiding van de productie via de Volkswagen Group in China, India, Rusland en Slowakije.

ŠKODA steeds populairder in Nederland

Sinds 1992 worden ŠKODA auto’s in Nederland geïmporteerd. Sindsdien heeft het automerk een spectaculaire groei in ons land doorgemaakt. In januari 2018 werden bijna anderhalf keer zoveel ŠKODA’s verkocht als in januari 2017.  

ŠKODA modellen

Dit voorjaar zal een nieuw model op de markt schijnen: de SCALA. Naar verwachting zal daardoor de jaarlijkse productie van ŠKODA auto’s verder toenemen. Daarnaast richt ŠKODA zich de komende jaren op de ontwikkeling van elektrische auto’s en mobiele diensten. Dit jaar zal de eerste elektrische stadsauto geleverd worden: een CITIGO.

ŠKODA dealer Rotterdam

Autobedrijf RijnWoud is merkdealer voor ŠKODA voor de regio Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Vlaardingen en Schiedam. Bij ons ben je aan het juiste adres voor de nieuwste ŠKODA modellen en occasions. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor service en onderhoud. Meer weten? Neem contact op of vraag direct een proefrit aan!

Deel dit bericht: