Waarop letten bij tweedehands SEAT Ibiza?

De SEAT Ibiza is een populaire sportief ogende auto die al ruim 30 jaar als model verkrijgbaar is. Deze auto is zowel geliefd bij gezinnen als jonge automobilisten. Dat is niet zo gek, want de SEAT Ibiza is een compact model, met toch behoorlijk wat ruimte. Vooral de bagageruimte is voor dit formaat auto aanzienlijk.   

In 1984 verscheen de eerste SEAT Ibiza. Inmiddels zijn we vijf generaties verder en is de auto flink geüpdatet met de nieuwste technologieën, zoals vermoeidheidsherkenning en meer vermogen.

Tweedehands SEAT Ibiza

Er is veel aanbod van tweedehands Ibiza’s en dat is maar goed ook. Er is namelijk veel vraag naar deze auto. Het kopen van een tweedehands auto heeft natuurlijk het grote voordeel dat het veel kosten kan schelen. Wel is er altijd een aantal dingen waar goed op gelet moet worden als je een tweedehandsauto aanschaft. Dit geldt ook voor tweedehands SEAT Ibiza’s.

Controleer de geschiedenis

Check voor het aanschaffen van een tweedehands SEAT Ibiza altijd goed het verleden van de auto. Tegenwoordig kun je veel te weten komen via het kenteken. Op de website van het RDW kun je het kenteken invullen en zo onder andere te weten komen wat het bouwjaar is, wanneer de APK vervalt, of de auto geregistreerd staat als gestolen en of de kilometerstand wel klopt.  Zeker als je de auto via een particulier koopt, is het verstandig om zelf de geschiedenis te checken. Als je de auto aanschaft bij een goede dealer, krijg je vaak een bewijs of verklaring dat de auto schadevrij is.

Zit er nog garantie op de auto?

Een ander belangrijk punt om op te letten bij een tweedehands SEAT Ibiza, is of er nog garantie op zit. Bij jonge tweedehandsauto’s profiteer je vaak nog van fabrieksgarantie. De garantietermijn van een SEAT is meestal 4 jaar.

Koop je een tweedehandsauto die geen fabrieksgarantie meer heeft, dan is het raadzaam deze aan te schaffen bij een merkdealer. Als je de auto via een merkdealer aanschaft, profiteer je namelijk vaak van een uitgebreide dealergarantie. Als je de auto aanschaft bij een particulier heb je meestal geen garantie. Lees ook onze blog: Wat is dealergarantie?

Maak een proefrit

Voordat je een auto koopt is het verstandig om eerst een proefrit te maken. Dit geeft je meteen de mogelijkheid om de auto te checken op gebreken. Check altijd eerst even of de auto verzekerd is voordat je een proefrit maakt!

  • Zitten de stoelen comfortabel en heb je genoeg ruimte?
  • Ligt de auto stabiel op de weg en hoor je geen vreemde geluiden?
  • Is het profiel van de banden nog goed?

Maak van tevoren een lijstje met punten waarop je de auto wilt controleren. Neem daarna gerust wat tijd om over de aankoop te denken. Neem nooit overhaaste beslissingen als je een auto gaat kopen!

SEAT dealer Rotterdam

Autobedrijf RijnWoud is merkdealer voor SEAT voor de regio Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Vlaardingen en Schiedam. Bij ons ben je aan het juiste adres voor de beste tweedehands SEAT's met dealergarantie. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor service en onderhoud.

Meer weten? Neem contact op of vraag direct een proefrit aan!

Deel dit bericht: