Waarop letten bij tweedehands Seat Leon?

De SEAT Leon is een krachtige en sportieve auto die sinds 1998 geproduceerd wordt in Spanje. Lees ook: Waar worden de auto’s van SEAT geproduceerd.

De SEAT Leon wordt vaak gezien als een echte gezinsauto, maar spreekt door zijn compacte uitvoering een veel bredere doelgroep aan. Door zijn comfort en goede prijs-kwaliteitverhouding behoort de auto inmiddels tot een van de populairste modellen van SEAT.

Door zijn populariteit is er veel vraag naar tweedehandse SEAT Leons. Het aanschaffen van een occasion heeft als grote voordeel dat de aanschafprijs een stuk lager ligt. Waar moet je precies op letten bij het kopen van een tweedehands SEAT Leon?

Kopen bij erkende dealer of particulier

Als je besluit dat je een tweedehands SEAT Leon wilt, dan zijn er verschillende mogelijkheden om er een te kopen. Als je de auto via een particulier koopt, zijn de kosten weliswaar vaak lager, maar heb je ook minder zekerheid met betrekking tot garantie en service. 

Kopen via een merkdealer is daarom een veiligere keuze. Een goede merkdealer biedt vaak een uitgebreide dealergarantie. Elke tweedehands SEAT Leon die bij de merkdealer te koop staat is bovendien goed gecontroleerd op mankementen en gebreken.

Maak een proefrit

Als je een auto koopt wil je natuurlijk van tevoren weten hoe deze rijdt. Zowel bij de aanschaf van een nieuwe als tweedehands SEAT Leon is het daarom verstandig om altijd eerst een proefrit te maken.

Tijdens de proefrit ontdek je niet alleen hoe de auto rijdt, maar kun je ook meteen wat punten checken waarop je wilt dat de auto goed scoort. Hoe is het geluid, de vering en je algemene indruk van de auto? Rijd tijdens de rit over verschillende wegen om te voelen hoe de auto het doet bij verschillende snelheden en bijvoorbeeld bij eventuele verkeersdrempels.

Check altijd of de auto een geldige APK heeft voor je de proefrit maakt! 

Check de onderhoudshistorie

Bij de aanschaf van een tweedehands SEAT Leon dien je altijd de onderhoudsgeschiedenis te checken. Ook hier geldt dat de aanschaf bij een merkdealer dan een betere keuze is. De merkdealer weet alles over de onderhoudshistorie en kan je voorzien van een bewijs of verklaring dat de auto schadevrij is.

SEAT dealer Rotterdam

Autobedrijf RijnWoud is merkdealer voor SEAT voor de regio Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Vlaardingen en Schiedam. Bij ons ben je aan het juiste adres voor de beste occasions met dealergarantie. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor service en onderhoud. Meer weten? Neem contact op of vraag direct een proefrit aan!

Deel dit bericht: