Waarop letten bij een tweedehands ŠKODA Fabia

17-07-2020

De ŠKODA Fabia is een compacte stadsauto met een ruim interieur. Deze auto biedt plaats voor maar liefst 5 personen en heeft daarnaast een bagageruimte van maar liefst 330 liter. Met de achterbank neergeklapt zelfs 1.150 liter! Hoeveel ruimte wil je hebben?

De auto heeft veel gebruiksmogelijkheden en geavanceerde features, zoals slimme opbergvakjes en ingebouwde vermoeidheidsherkenning. Niet voor niets dus dat dit model, samen met de Octavia, het populairste ŠKODA model is.


ŠKODA Fabia verkrijgbaar in 2 varianten

De eerste ŠKODA Fabia werd in 2000 geproduceerd in Tsjechië. Lees ook: Waar worden de auto’s van ŠKODA geproduceerd?

Inmiddels zijn we drie generaties verder en is de auto is verkrijgbaar in 2 varianten:
Fabia
Fabia Combi

Heb je interesse in het kopen van een tweedehands ŠKODA Fabia? Dan is het goed om op een aantal dingen te letten.


Verleden en onderhoudshistorie

Als je een tweedehands ŠKODA Fabia wilt kopen, is het allereerst belangrijk dat je het verleden van de auto achterhaalt. Bij het RDW kun je gratis gegevens van de auto opvragen. Zo kom je te weten wat het bouwjaar is, wanneer de APK vervalt en hoeveel eigenaren de auto heeft gehad.

Als je een tweedehandsauto koopt bij een erkende dealer, vraag dan altijd naar de onderhoudshistorie. Bij het kopen van een tweedehands ‘dealer onderhouden’ auto, kan je ervan uitgaan dat de auto altijd netjes is onderhouden en dus in goede staat verkeert.


Benzine of diesel

Voordat je op zoek gaat naar een geschikte occasion, is het verstandig om te bedenken of je een diesel- of benzinemotor wilt. De belangrijkste overweging hierbij is het aantal kilometers dat je per jaar verwacht te gaan rijden.

Lees hiervoor onze blog: Benzine of diesel: wat is voor mij de beste keus?

Op basis van je voorkeur kun je vervolgens gerichter op zoek gaan naar jouw ideale tweedehands ŠKODA Fabia.


Hatchback of Combi

Hoewel de hatchback al behoorlijk wat ruimte biedt, kan de combi door extra ruimte een slimmere keuze zijn. Bijvoorbeeld als je een groot gezin hebt of een krachtigere motor wenst. De Fabia combi heeft 530 liter bagageruimte, die naar wens is uit te breiden tot zelfs 1.395 liter.


ŠKODA dealer Rotterdam

Autobedrijf RijnWoud is merkdealer voor ŠKODA voor de regio Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Vlaardingen en Schiedam. Ben je op zoek naar een betrouwbare tweedehands ŠKODA Fabia? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Vraag direct een proefrit aan of neem contact op voor meer informatie!