Wat betekent ‘dealer onderhouden’ in auto-advertenties?

De term ‘dealer onderhouden’ betekent dat een auto met regelmaat en op het juiste moment alle onderhoudsinspecties heeft ondergaan bij een erkende garage. Hierbij wordt bij het uitvoeren van de grote en kleine beurt rekening gehouden met het aantal gereden kilometers. Alle werkzaamheden zijn bijgehouden in een onderhoudsboekje.

Bij het kopen van een tweedehands ‘dealer onderhouden’ auto, kan een koper ervan uitgaan dat de auto altijd netjes is onderhouden en dus in goede staat verkeert.

Wanneer kies ik voor auto onderhoud bij een dealer?

Als je een nieuwe auto koopt, dan geniet je de eerste jaren altijd van de zogenaamde dealergarantie. Het is verstandig om in ieder geval gedurende deze periode voor onderhoud of reparaties naar de dealer te gaan in plaats van een merkonafhankelijke autogarage. Als je dit niet doet en je krijgt later weer problemen binnen de garantieperiode, dan kan een dealer dit tegen je gebruiken. De garantie vervalt dan mogelijk.

Ook na de garantieperiode is het verstandig om naar de dealer te blijven gaan. Een dealer heeft vaak meer specifieke kennis in huis dan een universele garage. Door het onderhoud te laten uitvoeren door de dealer weet je dus zeker dat je auto in goede handen is. Dit geeft net wat meer zekerheid en geeft je een veiliger gevoel als je weer de weg op rijdt.

Waarom auto-onderhoud belangrijk is?

Besparen op onderhoudsbeurten kan duur uitpakken. Het tijdig laten uitvoeren van een grote beurt en kleine beurt is niet alleen belangrijk voor de levensduur van je auto, maar ook voor je eigen veiligheid. Door controle en regelmatig onderhoud voorkom je grotere problemen die hogere kosten meebrengen. Het overslaan van een onderhoudsbeurt is dus geen goed idee!

SEAT en ŠKODA dealer

Heb je een ŠKODA of SEAT en ben je op zoek naar een dealer voor een onderhoudsbeurt? Of ben je op zoek naar goed onderhouden occasion? Dan is Autobedrijf RijnWoud de dealer die je zoekt! Wij kennen elke ŠKODA en SEAT als geen ander. Neem contact op of vraag direct een werkplaatsafspraak aan voor je ŠKODA of SEAT.

Deel dit bericht: