Wat is mirrorlink en smartlink?

27-05-2021

Je smartphone met je ŠKODA of SEAT verbinden? Dat kan via MirrorLink en Smartlink! Beide zijn technologiesystemen die verbinding maken tussen je smartphone en het dashboard systeem (touchscreen) van je auto. MirrorLink en SmartLink maakt autorijden in je ŠKODA of SEAT leuker, veiliger en makkelijker. In deze blog vertellen we je er meer over.  

Wat is MirrorLink?

MirrorLink is een technologiesysteem dat is ingebouwd in sommige automodellen. Met MirrorLink worden alle functies van je smartphone via USB of bluetooth rechtstreeks overgebracht naar het ingebouwde infotainment scherm van je auto. Populaire smartphone apps, zoals Facebook, Twitter en Spotify zijn volledig compatibel en geïntegreerd met MirrorLink.

Met MirrorLink kunnen bovendien berichten en tweets voorgelezen worden terwijl je je handen aan het stuur houdt. Ook is MirrorLink natuurlijk compatibel met apps om handsfree te kunnen bellen. MirrorLink wordt ondersteund in de nieuwste automodellen van verschillende autofabrikanten. Zo ook door ŠKODA en SEAT. 

MirrorLink werkt met de meeste Android-smartphones, maar is helaas niet compatibel met iPhones.  

Hoe werkt MirrorLink?

Het gebruik van MirrorLink is simpel! Je downloadt de apps die compatibel zijn met MirrorLink. Je verbindt je smartphone met je auto via USB of bluetooth en zoekt vervolgens via het infotainment scherm naar het MirrorLink connectiesysteem. Zodra de verbinding is gemaakt is het niet meer mogelijk om je telefoon te gebruiken. Mobiele apps dien je dan namelijk te gebruiken via de grotere knoppen die te zien zijn in het infotainmentsysteem. Wel zo veilig!

Niet alle apps op je mobiel werken met MirrorLink. Apps moeten namelijk goedgekeurd en gecertificeerd zijn voor veilig gebruik tijdens het rijden. Het aantal apps geschikt voor MirrorLink™ neemt constant toe.

Wat is SmartLink?

In mei 2015 heeft ŠKODA het SmartLink systeem geïntroduceerd. SmartLink brengt een naadloze verbinding tot stand tussen je auto en je smartphone via zowel MirrorLink, Apple CarPlay of Android Auto. MirrorLink was het eerst initiatief voor de integratie van smartphones in auto’s. Apple CarPlay en Android Auto werden later geïntroduceerd. Apple CarPlay is een initiatief van Apple en beschikbaar voor de iPhone 5 en nieuwere modellen. Android Auto is een initiatief van Google en werkt met smartphones vanaf Androidversie 5. Het doel van de drie systemen is echter hetzelfde: de belangrijkste apps van je telefoon op het scherm in je dashboard kunnen gebruiken.

Met SmartLink heb je dus de keuze uit 3 technologiesystemen. Hierdoor kan vrijwel elke smartphone verbinding maken met het dashboardsysteem van je ŠKODA. SmartLink is geschikt voor meerdere automodellen vanaf modeljaar 2016.

Interesse in SmartLink of MirrorLink?

Wil je meer weten over de mogelijkheden met SmartLink of MirrorLink? Of heb je interesse in een ŠKODA of SEAT waar SmartLink of MirrorLink ondersteund wordt? Neem dan contact op. Wij kennen elke ŠKODA of SEAT als geen ander en helpen je graag!