Welke autofilters zitten er in een auto?

Om een auto te beschermen tegen vuil en invloeden van buitenaf zitten er verschillende soorten filters in een auto. Elk filter heeft zijn eigen functie en is onmisbaar om je auto optimaal te laten rijden en om slijtage van bepaalde onderdelen te voorkomen.

We zetten de belangrijkste autofilters die in een gewone brandstofauto zitten voor je op een rij.

Oliefilter

Het oliefilter filtert de motorolie zodat motorslijtage wordt verminderd. In de motorolie kunnen vuildeeltjes zitten die schade kunnen veroorzaken aan de motor. Het oliefilter zuivert de olie van deze deeltjes. Zo blijft de smering optimaal.

Het oliefilter wordt tijdens een grote en kleine beurt vervangen.

Brandstoffilter

Het brandstoffilter is bedoeld om vuil in de brandstof zoveel mogelijk te verwijderen. Zo komt er geen vuil in de cilinders terecht. Een goed werkend brandstoffilter is nodig om de motor goed te laten presteren en om de levensduur van de motor te verlengen.

We adviseren om elke 2 jaar het brandstoffilter te vervangen. Bij nieuwere automodellen is de interval langer.

Luchtfilter

Een motor heeft voor de verbranding niet alleen brandstof, maar ook zuurstof uit de lucht nodig. Net als de brandstof moet deze lucht zuiver zijn. Het luchtfilter zorgt daarom voor het zuiveren van lucht van vuil, stof en bacteriën.

Het luchtfilter bevindt zich op of naast de motor en wordt bij elke onderhoudsbeurt vervangen.

Interieurfilter

Het interieurfilter zorgt voor reiniging van de lucht in het interieur. Deze lucht komt binnen via de airco en verwarming. Dankzij het interieurfilter adem je frisse lucht in en worden nare luchtjes voorkomen.

Het interieurfilter dient minimaal één keer per jaar vervangen te worden.

SEAT en ŠKODA dealer Rotterdam

Autobedrijf RijnWoud is merkdealer voor SEAT en ŠKODA voor de regio Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Vlaardingen en Schiedam. Bij ons ben je aan het juiste voor service en onderhoud, zoals het vervangen van autofilters. Meer informatie? Neem contact op of maak direct een werkplaatsafspraak!

Deel dit bericht: