CUPRA Ateca Limited Edition

CUPRA Ateca Limited Edition

Met de CUPRA Ateca Limited Edition introduceert CUPRA de overtreffende trap in prestaties, styling en exclusiviteit. De 221 kW/300 pk sterke power-SUV geeft een moderne invulling aan het begrip ‘sportiviteit’ en verpakt bruikbare performance in een stijlvol, dynamisch uiterlijk. Exclusiviteit is bij de CUPRA Ateca Limited Edition gewaarborgd, met een totale productie van slechts 1.999 exemplaren.

 

De CUPRA Ateca Limited Edition is goed voor een vermogen van liefst 221 kW/300 pk en een koppel van 400 Newtonmeter. Verantwoordelijk voor die prestaties is een geavanceerde 2,0-liter TSI turbo-benzinemotor met directe inspuiting. Daarmee sprint deze Ateca in slechts 4,9 seconden naar de 100 km/u, en klokt hij een top van 247 km/u. De TSI-krachtbron is in de Ateca Limited Edition standaard gekoppeld aan een 7-traps DSG-transmissie met dubbele koppeling en 4Drive vierwielaandrijving.

Een titanium Akrapovic uitlaatsysteem met dubbele pijpen links en rechts is voor deze exclusieve uitvoering standaard. Niet alleen zorgt het systeem voor een sportieve en herkenbare sound, ook brengt het een gewichtsbesparing van 7 kg op de schaal. Progressieve besturing, die een optimale balans tussen directheid en stuurgevoel garandeert, maakt eveneens deel uit van de omvangrijke uitrusting.

Collectors item

De exclusiviteit van de CUPRA Ateca Limited Edition komt niet alleen tot uiting in zijn sportieve looks en uitrusting; ook de maximale productie van 1.999 exemplaren maakt hem tot een collectors item voor liefhebbers. Er komen maximaal vijf Limited Editions naar Nederland, waarvan er twee zijn uitgevoerd in de exclusieve kleur Graphene Grey.

De CUPRA Ateca Limited Edition wordt leverbaar vanaf € 72.850* en is per direct te bestellen bij Rijnwoud in Rotterdam.