De nieuwe SEAT Leon

De nieuwe Leon,
maak je leven weer spannend!

Hij is er: de vierde generatie Leon. Bijzonder intelligent. Maximale connectiviteit. Gedurfd design. En een lekker kontje. De nieuwe Leon en Leon Sportstourer zijn geen doorsnee auto's. Met een breed motorenaabod, inclusief hybride, is er keuze voor iedereen. Maak je leven weer spannend - stap in de wereld van de nieuwe SEAT Leon.

 

Curves in all the right places

Dag middenmoot, hallo opvaller. Met de nieuwe Leon weet je zeker dat alle ogen op jou gericht zijn. Het design is uitgesproken, met een perfecte mix van scherpe en ronde lijnen. Vorm en functie gaan bovendien uitstekend samen: met zijn gestroomlijnde body zorgt hij voor optimale efficiëntie.

De nieuwe verlichting

Een nieuw tijdperk is aangebroken. De vierde generatie Leon maakt zowel van de binnen als buiten gebruik van geavanceerde lichttechnologie. De standaard LED-koplampen en LED-balk aan de achterzijde van de auto zorgen ervoor dat de auto altijd opvalt. Het ambient lighting system binnen de auto zorg voor juiste sfeer en maakt rijden veiliger met lichtsignalen.

Toekomst, je ziet er goed uit

Het interieur van de nieuwe Leon is niet alleen modern, maar ook voorzien van de laatste snufjes. Met het Virtual Cockpit zie je alles wat je moet weten, realtime. Het grote infotainmentdisplay kun je bedienen met aanraking of zelfs met handgebaren. Het ambient lighting systeem creëert een boog van licht voor de juiste sfeer en voor meer veiligheid. Welkom in de toekomt!

Motorisering

Het motorenaanbod van de nieuwe Leon is breder dan ooit. Naast uitvoeringen met benzine- (TSI) en dieselmotoren (TDI) wordt de Leon ook leverbaar met twee hybridevarianten: eTSI en eHybrid.

 

Hybride (eTSI en eHybrid)

De eTSI met 48V mild-hybridetechnologie is beschikbaar voor zowel de 1.0 TSI als de 1.5 TSI en wordt standaard geleverd met een DSG-automaat. De eHybrid bestaat uit een 1.4 TSI automaat die gekoppeld is aan een elektromotor, wat samen zorgt voor een systeemvermogen van 150 kW/204 pk. De elektrische actieradius bedraagt zo’n 60 kilometer (WLTP).


Benzine (TSI)

Alle benzinemotoren beschikken over directe brandstofinspuiting en turbotechnologie. De 1.0 TSI driecilinder is er in twee vermogensvarianten: 66 kW/90 pk en 81 kW/110 pk. Ook de viercilinder 1.5 TSI biedt keuze uit twee vermogens: 96 kW/130 pk en 110 kW/150 pk.


Diesel (TDI)

De nieuwe Leon heeft ook keuze uit twee verschillende dieselmotoren. Je kunt kiezen voor de 2.0 TDI met 85 kW/115 pk in combinatie met een handgeschakelde transmissie, of de 110 kW/150 pk versie, gecombineerd met een DSG-automaat.