Wat is sneller: SEAT LEON CUPRA 300 of een speer?

Wie wint?

SEAT Leon CUPRA 300 VS Speerwerpster

Twee keer Olympisch goud won de Tsjechische speerwerpster en SEAT-ambassadrice Barbora Špotáková. Als stunt nam de SEAT Leon CUPRA 300 het op tegen de werpkunsten van de huidige wereldkampioene.

SEAT gebruikte voor de stunt een leeg stadion van de Tsjechische voetbalbond. De 221kW/300 pk sterke SEAT Leon CUPRA 300 nam het met zijn 2.0 TSI motor op tegen de Olympisch atlete. Met een snelheid van gemiddeld 90 km/h gooide Špotáková de speer weg; haar wereldrecord staat op een afstand van 72,28 meter. In drie pogingen mocht de hot hatch van SEAT proberen om de speer te verslaan.

Dankzij de acceleratie vanuit stilstand naar de snelheid van 100 km/h in 4,9 seconden wist de Leon CUPRA de eerste poging te winnen van de Tsjechische speerwerpster. Bij de tweede poging vloog de speer met een snelheid van zeven meter per seconde door het voetbalstadion, waarmee de atlete haar speer net iets meer snelheid meegaf dan de SEAT. Bij de derde en beslissende poging won de Leon CUPRA het van Barbora Špotáková die haar speer wegwierp met een snelheid van 90 km/h. De Tsjechische SEAT-ambassadrice Špotáková moest weliswaar tijdens de ludieke stunt haar meerdere erkennen in de krachtpatser van SEAT, maar ze heeft in 2020 wel kans op goud tijdens de Olympische Spelen in Tokyo.