Banden

Zomer- & Winterbanden

Zó is het zomer en zó is het winter

Laat u niet verrassen door de elementen en monteer tijdig de juiste banden onder uw ŠKODA en SEAT. Voor uw banden begint de winter al bij 7°C. Onder deze temperatuur heeft u winterbanden nodig om optimale grip en flexibiliteit te hebben. Een winterband zorgt niet alleen bij sneeuw en ijzel voor een optimale grip, maar vermindert tevens de kans op aquaplaning. Dus ook in de regenachtige maanden biedt een winterband voordeel.

Bij temperaturen beneden 7⁰C krijgt rijplezier een extra serieus tintje. Vanaf die temperatuur wordt het rubber van de zomerband hard. Het gevolg is minder grip. Dat is weer van invloed op remprestaties en dus op de veiligheid. De speciale rubbercompound en het profiel van winterbanden zijn speciaal aangepast voor gebruik bij lage temperaturen. Dat zijn prima voorwaarden om ook in koude omstandigheden van een uitstekende rijdynamiek te genieten.
 

Zomerbanden beter boven de 7 graden

- Speciaal profiel en rubber, betere wegligging
- Uitstekende grip, kortere remweg
- Meer comfort, lager geluidsniveau
- Minder slijtage van bandenoppervlak
- Lager brandstof verbruik
- Lagere rolweerstand

Zomerbanden zijn door hun specifieke rubbersamenstelling stugger dan winterbanden. Bij temperaturen vanaf 7 graden worden zomerbanden daardoor minder snel soepel. Hun rolweerstand is zodoende lager dan winterbanden bij hogere temperaturen, met als gevolg minder slijtage en minder brandstofverbruik.