Zomer- & Winterbanden

Banden

Bepalen de basis van je rijgedrag

Zó is het zomer en zó is het winter

Laat u niet verrassen door de elementen en monteer tijdig de juiste banden onder uw ŠKODA en SEAT. Voor uw banden begint de winter al bij 7°C. Onder deze temperatuur heeft u winterbanden nodig om optimale grip en flexibiliteit te hebben. Een winterband zorgt niet alleen bij sneeuw en ijzel voor een optimale grip, maar vermindert tevens de kans op aquaplaning. Dus ook in de regenachtige maanden biedt een winterband voordeel.

Bij temperaturen beneden 7⁰C krijgt rijplezier een extra serieus tintje. Vanaf die temperatuur wordt het rubber van de zomerband hard. Het gevolg is minder grip. Dat is weer van invloed op remprestaties en dus op de veiligheid. De speciale rubbercompound en het profiel van winterbanden zijn speciaal aangepast voor gebruik bij lage temperaturen. Dat zijn prima voorwaarden om ook in koude omstandigheden van een uitstekende rijdynamiek te genieten.

Zomerbanden beter
boven de 7 graden

- Speciaal profiel en rubber, betere wegligging
- Uitstekende grip, kortere remweg
- Meer comfort, lager geluidsniveau
- Minder slijtage van bandenoppervlak
- Lager brandstof verbruik
- Lagere rolweerstand

Zomerbanden zijn door hun specifieke rubbersamenstelling stugger dan winterbanden. Bij temperaturen vanaf 7 graden worden zomerbanden daardoor minder snel soepel. Hun rolweerstand is zodoende lager dan winterbanden bij hogere temperaturen, met als gevolg minder slijtage en minder brandstofverbruik.

Banden vervangen

Voor je veiligheid is het van belang om op tijd banden te vervangen. Half versleten banden hebben bij hoge snelheid 36% minder grip op de weg dan nieuwe banden. Met ŠKODA Bandenservice heb je het hele jaar door de juiste banden.

*Advies band vervangen bij 2mm profieldiepte. Vanaf 1.6mm wordt de band afgekeurd.

Maak direct een werkplaatsafspraak

Maak eenvoudig online een werkplaatsafspraak! Plan uw afspraak in wanneer het u uitkomt!

      

Tot snel in onze moderne werkplaats.
Peter Aantjes